Taksialaa syytä avata kilpailulle

Liikenne- ja kuntaministeri Virkkunen: Taksialaa syytä avata kilpailulle

Liikenne- ja kuntaministeri Henna Virkkunen pitää Kuluttaja- ja kilpailuviraston avausta taksiliikenteen kilpailun lisäämisestä tervetulleena ja odotettuna.

– Henkilöliikennettä koskeva lainsäädäntö on vanhentunut ja uudistuksen tarpeessa. Kokonaisuuden läpikäyminen on perusteltua alan terveen ja toimivan kilpailun vahvistamiseksi, kuten Kuluttaja- ja kilpailuvirastokin esittää, Virkkunen sanoo.

Hän muistuttaa, että hallitus on sopinut rakennepoliittisessa ohjelmassaan julkisesti rahoitettujen henkilökuljetusten uudistamisesta. Pelkästään julkinen sektori rahoittaa henkilökuljetuksia noin miljardilla eurolla vuodessa.

– Osana tätä työtä selvitetään sekä joukkoliikennelain että taksiliikennelain uudistamistarpeet, joten nyt tehdyn aloitteen esitykset ovat jo selvityksen kohteena, Virkkunen kertoo.

Esimerkiksi taksien toiminta perustuu nykylain mukaisesti viranomaisten asettamiin kiintiöihin ja enimmäishintoihin.

– Vahva sääntely ei mahdollista uusien palvelukonseptien ja liiketoimintamahdollisuuksien syntyä. Uudistamistarvetta siis on, mutta se täytyy tehdä ottaen huomioon asiakkaiden tarpeet siten, että palvelun saatavuus ja kohtuuhintaisuus varmistetaan koko maassa, Virkkunen tähdentää.