Jaana Laitinen-Pesola: ”Työelämässä on tapahduttava laadullisia muutoksia”

Jaana Laitinen-Pesola: ”Työelämässä on tapahduttava laadullisia muutoksia”

Toimit pitkään Terveydenhuoltoalan ammattijärjestö Tehyn puheenjohtajana ja näit alasi työelämän täydellisen muutoksen puheenjohtajan paikalta. Miten jäsenistösi koki muutoksen ja miten ihmisiä johdetaan muutoksen ja uudistamisen keskellä?

”Jatkuvat uudistukset saivat koulutetun hoitohenkilöstön tuntemaan epävarmuutta tulevaisuudesta jatkuvien muutosten keskellä. Useat joutuivat myös kokemaan, että määräaikaiset työsuhteet olivat enemmän sääntö kuin poikkeus – vaikka työtä olikin jatkuvasti. Viestiä jäsenistöltä tuli siitä, että olisi mukava välillä saada keskittyä jatkuvien muutosten sijasta potilaiden hoitamiseen.

Ihmisten johtaminen muutoksissa vaatii johtajilta näkemystä. On tiedettävä miksi muutosta tarvitaan ja on osattava perustella se myös muille. Muutoksen johtamisessa on olennaista myös se, että kaikki voivat osallistua ja vaikuttaa muutoksen suuntaan. Vain siten muutokseen sitoudutaan.”

SOTE-uudistuksesta ehti tulla jo kirosana, ennen sen periaatteellista sopimista maaliskuussa. Uskotko itse sosiaali- ja terveyspalveluiden uudelleen organisointiin?

”Uskon ehdottomasti. Jotta voimme tarjota väestölle turvallisia, laadukkaita ja oikea-aikaisia palveluita ja jotta sote-alan työpaikat pysyvät vetovoimaisina on tärkeätä, että uudistuksessa onnistutaan. Palveluiden järjestäjän ja tuottajan erottaminen on oleellista ja myös rahoitusjärjestelmä on uudistettava. Asiakkaiden valinnanvapautta on mahdollista kehittää uudessa mallissa. Nyt vaaditaan rohkeutta päätöksentekijöiltä uudistaa.”

Vanha kliseinen fraasi on ”suomalaista työelämää pitää uudistaa”. Mutta miten sitä pitäisi uudistaa jotta se taltuttaisimme kestävyysvajeen ja että uudistukset tuntuisivat reiluilta?

”Reilua on se, että työntekijät voivat vaikuttaa uudistuksissa. Työelämässä on tapahduttava laadullisia muutoksia, jos halutaan pidempiä työuria. Jokainen ansaitsee hyvää johtamista, mahdollisuutta vaikuttaa omaan työhönsä ja sen kehittämiseen. Koulutus on tärkeä osa työelämää. Osaamisen avulla työssä myös jaksaa paremmin. Prosessien on oltava kunnossa ja palkkauksen vastattava työn vastuullisuutta. Uskon, että näiden asioiden kautta työyhteisöt ovat vetovoimaisia ja työssäjaksaminen, joka on oleellista työurien pidentymisen kannalta, paranee.”

Vinkkisi uudistajalle:

”Ole rohkea ja avoin. Perustele. Tiedä minne olet menossa. Pidä tavoite kirkkaana mielessäsi, vaikka matkan varrella ”poikittaista mailaa” tuleekin rajusti. Muista kuitenkin, että pelejä ei voiteta jäähyaitiosta.”

Laitinen-PesolaKuka?

Jaana Laitinen-Pesola toimi ammattiliitto TEHY:n puheenjohtajana vuosina 1997-2013. Laitinen-Pesola muistetaan vuoden 2007 koulutetun hoitohenkilöstön joukkoirtisanoutumisuhan määrätietoisena ja rauhallisena neuvottelijana.

Koulutukseltaan Laitinen-Pesola on sairaanhoitaja ja terveydenhuollon maisteri ja hän on toiminut aktiivisesti kotikaupunkinsa Porin kunnallispolitiikassa Kokoomuksen riveissä.