Joel Harkimo: ”Jos saa tilaisuuden, on uskallettava yrittää”

Joel Harkimo: ”Jos saa tilaisuuden, on uskallettava yrittää”

Teet parhaillaan töitä, jotta Suomessa pelattaisiin elokuussa jalkapallon Supermatch. Mikä tämä Supermatch on?

”Kyseessä on sama Supermatch-konsepti , jonka järjestimme viime kesänä. Viime vuonna Olympiastadionilla pelasivat Arsenal ja Mancester City. Yritämme saada nyt Suomeen maailman kovimpia jalkapallojoukkueita. Listalla on ollut huippujoukkueita Italiasta, Espanjasta ja Saksasta.

Miltä näyttää, onnistuuko matsi?

”Aika on vähän hankala, koska kesällä pelataan jalkapallon MM-kisat. Uskon kuitenkin, että ottelu järjestyy. Joukkueiden nimiä en voi vielä kertoa, jumppaamista nimittäin riittää vielä.

Moisen ottelun järjestäminen on varmasti valtava rutistus.

”Jalkapallo on mulle intohimo ja tämä työ on unelmien täyttymys. Mutta kyllä se vaatii virtaa, päättäväisyyttä ja paineensietokykyä, että jaksaa painaa koko kesän elokuuhun asti. Mulla teki viime vuonna pari kertaa mieli heittää hanskat tiskiin, mutta se fiilis meni nopeasti ohi.

Kun pelipäivä tuli, olin aivan poikki. Väsymys unohtui, kun stadikalla tehtiin yleisöennätys ja joukkueet kiittelivät tosi tyytyväisinä. Ne olivat paras mahdollinen palkinto.”

Mikä olisi unelmien tapahtuma, jonka haluaisit järjestää?

”Kyllä se olisi Liverpoolin saaminen Suomeen. Olen ollut pikkukundista asti Liverpool-fani ja mulla on jengin tatuointi. Toinen hieno juttu olisi saada järjestää NHL-matsi Suomeen.

Oliko sinulle itsestään selvää lähteä kulkemaan isäsi Hjallis Harkimon jalanjälkiä?

”Kyllä se on ollut mulle selvää. Olen aina seurannut tosi tarkkaan vanhempieni tekemisiä. Äitini Leena Harkimo on kansanedustaja, ja seuraan jääkiekon ja jalkapallon lisäksi politiikkaa aktiivisesti. Mulla on pieni intressi politiikkaankin, mutta urheilubisnes on se mun juttu.

Isän kanssa on hienoa tehdä töitä, koska olemme aina olleet läheisiä. Tuemme ja autamme toisiamme, ja meidän välillämme on aina side, jota ei voi rikkoa. Se tekee meistä vahvan liittouman. Pystymme haastamaan toisemme ja olemaan aina rehellisiä.”

Vinkkisi uudistajille?

”Sen olen oppinut isältäni yritysmaailmassa, että jos keksii jonkun jutun tai saa tilaisuuden, on uskallettava yrittää. Toteuttaa oma visionsa. Uudistukset tulevat vain uskalluksen kautta. Ihmiset suhtautuvat muutokseen yleensä vähän negatiivisesti, mutta mä ajattelen, että muutos on aina hyvästä. Kaikki kehittyy vain muutoksen kautta.

Joel HarkimoKUKA?

Joel Harkimo työskentelee Hjallis promotions -yrityksessä projektipäällikkönä ja opiskelee liiketaloutta englanninkielisessä bisneskoulussa. Sen lisäksi hän on opiskellut Vierumäen jääkiekkojohtajakoulutuksessa.