Kohti EU-parlamenttia

Liikenne- ja kuntaministeri Henna Virkkunen siirtyy 1.7. alkaen Euroopan parlamentin jäseneksi. Sunnuntain vaalissa Suomesta valittiin 13 edustajaa EU-parlamenttiin. Kokoomus oli aiempaan tapaan vaalien ykköspuolue ja säilytti nykyiset kolme edustajanpaikkaansa.

”Suurin kiitos vaalituloksestani kuuluu sadoille aktiivisille ja innostuneille tiimiläisilleni eri puolilla Suomea. He jaksoivat kampanjoida kampanjapäällikkö Sanni Grahn-Laasosen ja kampanjasihteeri Teemu Myllärisen johdolla koko kevään läpi tuulen ja tuiskun ja polttavan helteen, paremman Euroopan ja uudistamisen puolesta”, Henna Virkkunen kiittää.

Hän on samalla ensimmäinen Keski-Suomesta valittu europarlamentaarikko. Virkkusen siirtyessä EU-parlamenttiin eduskuntaan nousee nyt Keski-Suomesta kokoomuksen ensimmäinen varakansanedustaja Mikael Palola.

Kausi Euroopan parlamentissa alkaa virallisesti 1.7., mutta jo sitä ennen EPP-ryhmällä on ryhmäkokouksia, joista ensimmäinen järjestäytymiskokous 4.6. Brysselissä. Suomen kokoomusdelegaatio on jo järjestäytynyt ja valinnut kokoomusedustajien ryhmänjohtajaksi Sirpa Pietikäisen, joka tulee kesäkuussa käymään mm. valiokuntapaikkaneuvotteluja ryhmän puolesta.

Henna Virkkunen jatkaa kansanedustajana Suomessa vielä kesäkuun ajan. Myös liikenne- ja kuntaministerin työ jatkuu, kunnes uuden pääministerin johtama hallitus on muodostettu. Arviolta hallitus vaihtuu juhannuksen tietämillä.

Virkkusen avustajaksi EU-parlamenttiin siirtyy valtiovarainministeriöstä hänen nykyinen erityisavustajansa Sini Korpinen (sini.korpinen@vm.fi). Muilta osin avustajakunta täydentynee alkusyksystä, kun työ europarlamentissa pääsee käyntiin.