Energiatavoitteet kunnianhimoisia, mutta saavutettavissa

Europarlamentaarikko Henna Virkkunen on tyytyväinen Eurooppa-neuvoston saavuttamaan energiasopuun. Torstain ja perjantain vastaisena yönä neuvosto pääsi yhteisymmärrykseen siitä, että koko Euroopan tasolla vähennetään hiilidioksidipäästöjä 40 prosenttia vuoden 1990 tasosta vuoteen 2030 mennessä. Sitovaksi tavoitteeksi asetettiin myös, että vuonna 2030 vähintään 27 prosenttia unionissa kulutetusta energiasta on uusiutuvasti tuotettu.

”Energiatavoitteet vuodelle 2030 ovat kunnianhimoisia, mutta täysin saavutettavissa”, totesi Virkkunen yleisötilaisuudessa Jyväskylässä lauantaina 25.10.2014. ”Jo nyt olemme edistyneet merkittävästi tavoitteissamme – kasvihuonekaasupäästöjä on pystytty leikkaamaan, sekä uusiutuvan energian käyttöä ja energiatehokkuutta lisäämään.”

Tavoite on, että vuoden 2030 päästövähennystavoite saavutetaan tavalla, joka kuitenkin mahdollistaa kasvun ja esimerkiksi riittävän edullisen energian saatavuuden yrityksille. Europarlamentaarikko Virkkunen näkee myös paljon mahdollisuuksia yrityksille kestävän talouden puolella.

”Suomalaisilla yrityksillä on globaalistikin tarkasteltuna aivan ainutlaatuiset mahdollisuudet luoda osaamisellaan työpaikkoja samalla, kun innovaatiomme säästävät oikeasti luontoa ja ympäristöä. On tärkeää että päätelmiin sisällytettiin uusiutuvien polttoaineiden edistäminen, sillä siinä meillä Suomessa on aivan erityistä osaamista ja isot liiketoimintamahdollisuudet ”, sanoi Virkkunen.

Lisätietoja:

Poliittinen avustaja Sini Korpinen, p. +32 474 99 27 66