Juncker tarttui reippaasti ylisäätelyyn

Kokoomuksen europarlamentaarikko Henna Virkkunen on tyytyväinen Junckerin komission päätökseen vetää takaisin kymmeniä keskeneräisiä säädösesityksiä.

”Vaaleissa lupasimme Euroopan Unionin, joka keskittyy suuriin linjauksiin: kasvuun, työllisyyteen, kilpailukykyyn. Turhanaikainen sälä on aiheuttanut Euroopalle säädösähkyn, josta on nyt pyrittävä eroon”, Virkkunen sanoo.

Jotta yritykset uskaltaisivat investoida Eurooppaan, ne tarvitsevat vakaampaa ja ennustettavampaa säätelyä.Henna Virkkunen

Juncker esitteli Euroopan parlamentille Strasbourgissa tiistaina komission tulevan työohjelman. Ohjelma tähtää vahvasti Euroopan kasvuun, työhön ja kilpailukykyyn. Komissio ei ole automaattisesti jatkamassa edeltäjänsä keskeneräisiä asioita, vaan 80 eri direktiiviä, asetusehdotusta ja päätösluonnosta on vedetty uudelleen tarkasteluun.

”Juncker osoittaa, että paremman säätelyn tavoite on otettu nyt tosissaan. Se on myös kasvun ja työllisyyden kannalta aivan välttämätöntä. Jotta yritykset uskaltaisivat investoida Eurooppaan, ne tarvitsevat vakaampaa ja ennustettavampaa säätelyä”, Henna Virkkunen sanoo.

Sisämarkkinoiden vahvistamisen osalta hän nostaa Junckerin komission kevään kärkihankkeeksi digitaaliset sisämarkkinat. Siinä myös Suomella on isoja mahdollisuuksia.

”Nythän suomalaisilla pelialan yrityksillä on hyvin toimivat sisämarkkinat –  Yhdysvalloissa. Samanlaiset on luotava myös Eurooppaan. Se edellyttää mm. tekijänoikeussäädösten modernisointia. On erinomaista, että komissio lupaa tuoda oman esityspakettinsa jo kevään aikana”, Virkkunen jatkaa.

Lisätietoja:
Sini Korpinen, p. +32 474 992766

Henna Virkkunen - Kokoomus