Virkkunen: Kärnän kritiikin oikea kohde on oma puolue

Europarlamentaarikko Henna Virkkunen ihmettelee Jukka Kärnän makkaranpaistopuheita. ”Kun ilmanlaatupaketista muutama viikko sitten äänestettiin EU-parlamentin teollisuusvaliokunta ITREssä, nimenomaan sosialistit raportöörinsä Adam Gierekin johdolla ajoivat läpi tiukennuksia komission esitykseen”, Virkkunen muistuttaa.

”Oma ryhmäni EPP äänesti esityksestäni koko demariraportoijan esitystä vastaan, mutta valitettavasti jäimme valiokunnassa vähemmistöön. Kärnän puoluetoverin kannalla olivat mm. vasemmisto ja vihreät”, Virkkunen sanoo.

Hänen mielestään makkaranpaisto ei ole Gierekin kannan heikoin lenkki. ”Demariraportoija toi ilmanlaatupakettiin tiukennuksia, joita komissio ei ollut esittänyt ja jotka voimaan tullessaan eivät paranna eurooppalaisen teollisuuden kykyä luoda uutta työtä. Kärnän sylttytehdas löytyy lähempää kuin hän arvaakaan”, Virkkunen jatkaa.

”Euroopan talouden suurena haasteena on säädösympäristön epävarmuus, joka hidastaa ja jopa ohjaa investointeja muille mantereille. Tästä sosialistit eivät ilmanlaatupaketin käsittelyssä välittäneet”, Virkkunen sanoo.

Lisätietoja:
Poliittinen avustaja Anniina Iskanius
+358 50 5993930

Henna Virkkunen - Kokoomus