Mervi Katainen Virkkusen poliittiseksi avustajaksi Brysseliin

VTM Mervi Katainen on aloittanut europarlamentaarikko Henna Virkkusen poliittisena avustajana Brysselissä. Hänen vastuualueelleen kuuluu erityisesti digitaalisen agendan sekä TRAN -valiokunnan (liikenne- ja matkailu) seuranta ja poliittinen valmistelu.

”Hienoa päästä työskentelemään Hennan tiimissä Euroopan parlamentissa. Aikoinaan opiskelin juuri Eurooppa-politiikkaa, ja tuntuu innostavalta palata taas politiikan pariin. Meneillään on monia isoja asioita Euroopan kasvun ja kilpailukyvyn parantamiseksi”, Mervi Katainen sanoo.

Hän on aiemmin työskennellyt mm. Kokoomusjärjestössä, ja viime vuodet Espoon kaupungin sivistystoimen hallintopäällikkönä, josta oli viimeiset puoli vuotta virkavapaalla jatko-opintojen parissa Brysselissä.

Kataisen edeltäjä Sini Korpinen siirtyi huhtikuussa viestintätoimisto Ellun Kanoihin. MEP Virkkusen Brysselin toimistossa poliittisena avustajana jatkaa VTM Anniina Iskanius, jonka vastuualueelle siirtyvät erityisesti energiaunioni, sekä ITRE-valiokunnan (teollisuus, energia, tutkimus) seuranta ja poliittinen valmistelu. Kotimaan poliittisena avustajana jatkaa Teemu Myllärinen, joka vastaa erityisesti Suomen politiikan seurannasta ja kotimaan tapahtumista.