Ei vähemmän, vaan enemmän Eurooppaa

Europarlamentaarikko Henna Virkkunen on tyytyväinen Suomessa valittuun keskustaoikeistolaiseen hallituspohjaan. Hän uskoo, että tällä kokoonpanolla on hyvät edellytykset tehdä merkittäviä työtä, yrittäjyyttä ja kasvua tukevia uudistuksia.

”Hallituksen yhteisen Eurooppa-poliittisen linjan löytäminen on tärkeää. Näihin keskusteluihin kannattaa käyttää aikaa. Kyse on Suomen ja koko maanosan tulevaisuudesta ja hyvinvoinnista”, Virkkunen sanoo.

Tänä vuonna tulee kuluneeksi 20 vuotta Suomen liittymisestä Euroopan unioniin. Aikoinaan hiili-ja teräsyhteisöstä alkanut liittouma perustettiin Euroopan pysyvän rauhan takeeksi.

”Viimeisen vuoden kehitys on osoittanut, että Euroopan alkuperäiset arvot ja tavoitteet ovat ajankohtaisempia kuin vuosiin. Venäjän aggressiivinen toiminta, ISISin julmuudet ja Välimeren alueen humanitaarinen katastrofi osoittavat, kuinka tärkeää on toimia yhdessä vakauden, demokratian ja ihmisoikeuksien eteen”, Virkkunen sanoo.

Hänen mielestään Euroopan haasteet eivät ratkea ilman syvempää yhteistyötä. ”Vuosia jatkunut talouskriisi, kilpailukykyongelmat ja turvallisuusympäristömme ongelmat eivät ole pieniä kysymyksiä. On kuitenkin väärä tie pyrkiä ratkomaan näitä yksittäisten jäsenmaiden lähtökohdista käsin”, Virkkunen muistuttaa. Hänen mielestään jatkuva spekulointi euroalueen hajoamisella ja Iso-Britannian mahdollisella erolla EU:sta ei hyödytä eurooppalaisia.”Meillä on vielä paljon mahdollisuuksia ja tarvetta syventää EU:n yhteistyötä. Kun tärkeimmät peruslähtökohtamme eli ihmisten, tavaroiden, palveluiden ja pääomien liikkuminen Euroopassa saadaan toteutumaan, myös digitaalisesti, siitä hyötyy koko maanosa”, Virkkunen sanoo.

Virkkunen puhui Eurooppa-päivänä yleisötilaisuudessa Jyväskylässä.

Lisätietoja:
Poliittinen avustaja Anniina Iskanius
050 5993930