Kotimaisuusasteen lisäksi arvioitava uskottavuus

Europarlamentaarikko Henna Virkkunen vaatii, että Fennovoiman omistuspohjan uskottavuus on arvioitava tarkkaan kun rakennusluvasta päätetään. ”Julkisuudessa olleet tiedot Fennovoiman omistajapohjasta eivät vakuuta. Teknisen kotimaisuusasteen laskemisen lisäksi koko omistuspohjan uskottavuus on arvioitava”, Virkkunen vaatii.

Virkkusen mielestä lisäydinvoimaa tarvitaan Suomeen, sillä se on vähäpäästöinen ja kustannustehokas energiamuoto. ”Lähivuosina esimerkiksi liikenteen sähköistyminen lisää kulutusta. Hiilestä luopuminen edellyttää myös ydinvoiman lisärakentamista, mutta tätä ei pidä tehdä hinnalla millä hyvänsä. Suomalainen teollisuus tarvitsee edullista ja vähäpäästöistä energiaa”, Virkkunen jatkaa.

Virkkusen mielestä yhtä tärkeää on kuitenkin energiaturvallisuus. ”Venäjä käyttää energiaa ulkopolitiikan välineenä. Todellisen kotimaisuusasteen on oltava yli 60 prosenttia jotta yksi Fennovoiman alkuperäinen tavoite eli kotimaisen energiatuotannon aste nousee”, Virkkunen sanoo.