Europarlamentaarikot Virkkunen ja Pieper: Pienistä yrityksistä suurta kasvua

Europarlamentaarikot Henna Virkkunen ja Markus Pieper (EPP) haluavat yrittäjyyden edistämisen keskiöön eurooppalaisissa yliopistoissa. Euroopan kansanpuolueen Pienet – ja keskisuuret yritykset –verkostoa vetävä Pieper oli erittäin tyytyväinen Lappeenrannan yliopiston kehittämään malliin, jossa yrittäjyyskasvatuksen hyviä käytäntöjä viedään ja tuodaan kahdeksan jäsenmaan voimin kolmivuotisessa projektissa. ”On hienoa nähdä käytännössä, kuinka akateeminen maailma voi tukea yritysten kasvua opiskelijoiden kautta. Vankka osaamispohja on paras tie myös menestyvään yritystoimintaan”, Pieper sanoo. Teollisuus-, tutkimus- ja energiavaliokuntaan kuuluvat Virkkunen ja Pieper vierailivat yliopistossa tiistaina.

Henna Virkkunen pitää tärkeänä yliopistojen erikoistumista ja verkostojen kasvattamista vielä nykyisestäänkin. ”Lappeenrannan yliopisto on esimerkki erikoistuneesta toimijasta, joka pyrkii kehittymään omilla vahvuusalueillaan. Uusiutuvan energian mahdollisuudet ja yrittäjämyönteinen asenne tulee kasvattamaan vielä monia eurooppalaisia menestystarinoita”, Virkkunen uskoo. Hän muistuttaa, että esimerkiksi EU:n Horisontti2020-rahoitusinstrumentin kriteereissä painotetaan eurooppalaista lisäarvoa. ”Eurooppalaista tutkimusrahoitusta on olemassa, mutta hakemuksiin pitää panostaa. Yhtä tärkeää on löytää kumppaneita myös yksityiseltä sektorilta, jotka tuovat tutkimukseen uutta osaamista”, Virkkunen sanoo.

Virkkunen ja Pieper pitävät erittäin tärkeänä, että tutkimusrahaa on korvamerkitty myös pienille yrityksille. ”Euroopan kasvun kannalta tulevaisuus on juuri pienissä, innovatiivissa ja ketterissä yrityksissä.  Uusista työpaikoista valtaosa syntyy juuri pieniin yrityksiin, joten niiden tukemiseen olemme halunneet panostaa erityisesti, kun eri rahoitusinstrumenttien painopisteistä on päätetty”, Virkkunen ja Pieper toteavat.

Lisätietoja:
Poliittinen avustaja Anniina Iskanius
p. 050 5993930