Tavoitteeksi vahvempi EU

Europarlamentaarikko Henna Virkkunen pitää tärkeänä, että Suomi on aktiivisesti mukana uudistamassa Euroopan unionia ja tarjoamassa ratkaisuja tulevaisuuden haasteisiin.

”Ranskan presidentinvaalien odotettuakin selvempi tulos osoittaa, että positiiviselle, rakentavalle ja liberaalille EU-myönteiselle politiikalle on tilausta. Tätä politiikkaa on nyt rohkeasti vietävä eteenpäin seuraavissa huippukokouksissa, kun haetaan linjaa Brexitin jälkeiselle EU:lle”, Virkkunen sanoo.

Virkkunen pitää tärkeänä, että Brexitin yhteydessä ei tyydytä ainoastaan vähentämään jäsenmaiden määrää yhdellä. ”EU ei saa hukata mahdollisuutta uudistua. Tiiviimmän integraation pitää olla mahdollista sitä haluaville jäsenmaille vaikka se merkitsisi eritahtisuutta. Esimerkiksi Suomen on aktiivisesti edistettävä puolustusyhteistyön syventämistä ja EU:n ja Naton lähentymistä”, Virkkunen jatkaa.

Virkkusen mukaan Eurooppa on kärsinyt viime vuosina johtajuusvajeesta joka on näkynyt erityisesti kansainvälisessä politiikassa. ”Ranskan presidentti Hollande on ollut historiallisen epäsuosittu eikä ole pystynyt toimimaan aktiivisesti Euroopan tasolla. Iso-Britannialla puolestaan toinen jalka on ollut ovenraossa jo vuosia ennen kansanäänestystäkin. Pidän positiivisena, että nyt EU voi viimein päästä eteenpäin. EU:n pitää ottaa sille kuuluva painoarvo kansainvälisillä kentillä”, Virkkunen sanoo.

Euroopan unionin tulevaisuustyössä Suomella on annettavaa. ”EU:n on uskallettava puolustaa omia arvojaan niin unionin sisällä kuin sen rajoillakin. Yhtenäistä Eurooppaa tarvitaan tässä maailmanajassa enemmän kuin pitkään aikaan”, Virkkunen päättää.

 

Europarlamentaarikko Virkkunen on tänään perjantaina 12.5.2017 mukana puhumassa EU:n tulevaisuudesta Eurooppasalissa Helsingissä ”EU: Mistä tulet, minne menet?” -seminaarissa klo 10.30-12.30. Keskustelua voi seurata suorana verkossa: http://bit.ly/1Oii30r

Henna Virkkunen - Kokoomus