Eurooppa-positiivisuudelle selkeää tilausta

Euroopan kansanpuolueen (EPP) kongressi kokoontui kuluneella viikolla Helsingissä kokoomuksen kutsumana. Kokous toi yhteen lukuisia valtioiden ja hallitusten päämiehiä, useita satoja median edustajia ja tuhansia osallistujia. Kokous oli Suomelle kansainvälisesti merkittävin vuosikymmeniin.

”On suuri kunnia, että muutaman vuoden välein järjestettävän puoluekokouksen paikaksi valittiin Helsinki. Olen todella iloinen, että Alex Stubb oli ehdolla EPP-puolueen kärkiehdokkaaksi. Ehdokkuus toi keskusteluun teemoja, joita tullaan näkemään koko EPP:n Eurooppa-politiikassa entistä enemmän, kuten digitalisaation, ilmastonmuutoksen ja globaaleihin haasteisiin vastaamisen. Sekä ennen kaikkea myös uuden, avoimen tekemisen tavan”, europarlamentaarikko Henna Virkkunen sanoo.

EPP:n puoluekokous järjestettiin nyt ensimmäistä kertaa Pohjoismaissa.

”On hienoa, että saimme kongressin juuri kokoomuksen 100-vuotisjuhlavuonna Helsinkiin. Kokoomus on Eurooppa-myönteisin puolue Suomessa, ja sille on nyt tarvetta yhteiskunnallisessa keskustelussa”, toteaa Virkkunen.

Syksyllä julkaistun Eurobarometrin mukaan kansalaisten EU-myönteisyys on ennätyskorkealla. Suomalaisista vastaajista suurin osa pitää EU-jäsenyyttä hyvänä asiana ja kokee äänellään olevan merkitystä EU:ssa.

”Ei Euroopan unioni tietenkään ole täydellinen, siinä on jatkuvasti kehitettävää ja parannettavaa. Kansainvälinen yhteistyö on edellytys sekä maiden menestykselle että kansainvälisten ongelmien ratkaisulle”, Virkkunen summaa.