Ilmastonmuutoksesta

Ilmastonmuutoksen torjunta vaatii radikaaleja toimia heti. Mitä se tarkoittaa käytännössä? Onko kaikkien luovuttava lihansyönnistä, lentämisestä ja omasta autosta? Millaisia ratkaisuja tarvitaan Suomessa, Euroopassa tai globaalilla tasolla? Onko päästökaupalla tulevaisuutta? Mikä on paljon saastuttavan tekstiiliteollisuuden rooli?

Uuden teknologian avulla luodaan ratkaisuja, mutta päästöt kasvavat yhä globaalisti. Arvioiden mukaan aikaa päästöjen puolittamiseen on enää 10 vuotta. Päästöjä voitaisiin vähentää rajusti, jos jo nykyinen teknologia otettaisiin laajemmin käyttöön. Voiko talous kasvaa ilmaston kannalta kestävästi?

Aiheesta keskustelevat Euroopan parlamentin tutkimus- ja energiavaliokunnan jäsen Henna Virkkunen sekä Sitran Hiilineutraali kiertotalous -teeman johtaja Mari Pantsar.


Tilaa uutiskirjeeni!

Olet lämpimästi tervetullut mukaan eurooppalaiseen työhön ilmaston puolesta!