Turvallisuuspolitiikkaa ei tehdä kotimaisiin tarpeisiin

Europarlamentaarikko Henna Virkkunen oudoksuu puoluejohtajien käymää keskustelua Suomen Nato-optiosta. Sosialidemokraattien puheenjohtaja Antti Rinteen kommentit ovat kirvoittaneet jopa kansainvälistä huomiota. ”Sammakot eivät sovi turvallisuuspolitiikkaan. Antti Rinne on vahingoittanut Suomen kansainvälistä asemaa yrittämällä hämärtää paikkaamme. Turvallisuuspolitiikka ei sovi kevyeen politikointiin ja epämääräisiin heittoihin”, Virkkunen sanoo.

Virkkusen mielestä koko Nato-optiosta puhuminen on ihmisten sumuttamista. ”Miksi päättäisimme luopua jostain, jonka olemme itse kehitelleet kotimaisiin tarpeisiin? Mihinkään sopimukseen Nato-optio ei perustu, eikä sellaista tunneta Suomen rajojen ulkopuolella”, Virkkunen jatkaa. Hänen mielestään johdonmukainen askel 20 vuotta sitten alkaneelle Suomen integraatiolle läntisiin instituutioihin olisi liittyminen jäseneksi Natoon.

Virkkunen muistuttaa, että Suomen Nato-jäsenyys selkeyttäisi ja vahvistaisi asemaamme myös meneillään olevassa EU:n syvenevässä puolustusintegraatiossa.

”Kun puolustusyhteistyötä syvennetään, täytyy Suomen olla mukana. Rakenteita ei kuitenkaan kehitellä yksittäisen pienen jäsenmaan tarpeisiin, kun tavoitteena on vahvistaa koko Euroopan turvallisuutta”, Virkkunen sanoo.

Virkkusen mielestä turvallisuuspolitiikassa kaivataan vakautta ja selkeää linjaa. ”Venäjä on pyrkinyt vaikuttamaan monissa Euroopan maissa käytävään keskusteluun trollitehtailla ja mm. rahoittamalla ääripuolueita niin oikealla kuin vasemmallakin. Yhden Suomen pääministeriehdokkaista ei soisi laskeutuvan samalle tasolle”, Virkkunen päättää.