Euroopan arvoista

Euroopan unioni perustettiin aikoinaan rauhanjärjestöksi. Eurooppa on puolustanut etujoukoissa vapauksia, joita pidämme nykyään itsestään selvyytenä: demokratiaa, sananvapautta, oikeusvaltiota sekä vapaata liikkuvuutta. Ovatko jäsenmaat hukanneet yhteisen vision Euroopalle?

Viime vuosina EU on ollut isojen haasteiden edessä taloustaantuman, eurokriisin ja Brexitin luoman epävarmuuden vuoksi. Miten Euroopan henkinen tila on muuttunut? Miksi EU joutuu puolustamaan omia arvojaan jopa omia jäsenmaitaan vastaan? Johtuvatko ongelmat vain johtajuuden puutteesta, vai onko maailma muuttunut monimutkaisemmaksi? Millainen on Euroopan tulevaisuus?

Euroopan arvoista ja tulevaisuudesta keskustelevat europarlamentaarikko Henna Virkkunen sekä toimittaja, kirjailija Helena Petäistö.


Tilaa uutiskirjeeni!

Olet lämpimästi tervetullut mukaan työhön eurooppalaisten arvojen puolesta!