Euroopan tila ja tulevaisuus

Euroopan unioni perustettiin luomaan rauhaa ja vakautta. Se ei ole pelkkä talousliitto tai vapaakauppa-alue – demokratia, tasa-arvo, sananvapaus ja oikeusvaltion ja vähemmistöjen oikeuksien kunnioittaminen muodostavat sen arvopohjan, johon sen jäsenet sitoutuvat liittyessään. Nyt arvot ovat uhattuina myös EU:n sisällä. Miten niitä voidaan puolustaa? Miksi puolustajia tarvitaan?

Euroopan unionia haastetaan myös ulkoa: Venäjän aggressiivinen voimapolitiikka, Kiinan halu hankkia itselleen vaikutusvaltaa myös Euroopassa sekä Yhdysvaltain ulkopolitiikan muuttunut doktriini pakottavat Euroopan ottamaan enemmän vastuuta omasta turvallisuudestaan. Kuinka Venäjän vaalivaikuttamiseen voidaan vastata? Ovatko Kiinan investoinnit strategisiin kohteisiin uhka Euroopalle? Onko Eurooppa valmis puolustamaan itseään?

Komission varapuheenjohtaja Jyrki Katainen keskustelee Parempi Eurooppa-podcastin erikoisjaksossa Euroopan arvoista europarlamentaarikko Henna Virkkusen kanssa.


Tule mukaan tiimiini!

Olet lämpimästi tervetullut mukaan työhön Euroopan tulevaisuuden puolesta!

Henna Virkkunen - Kokoomus