Työhaluiset on päästettävä töihin

Europarlamentaarikko Henna Virkkunen perää nopeita toimia Suomea vaivaavan työvoimapulan ratkaisemiseksi. ”Työvoimapula vaivaa yrityksiä joka puolella Suomea. Työvoiman tarveharkinnasta pitää luopua. Työhaluiset ihmiset pitää päästää töihin heti, ilman kuukausien turhaa lupaprosessia”, Virkkunen vaatii.

Virkkusen mielestä seuraavan hallituksen tärkein yksittäinen tehtävä on työllisyysasteen nosto, sillä muuten nykyisten palvelujen rahoittaminen käy mahdottomaksi. ”Suomi tarvitsee työperäistä maahanmuuttoa. Emme voi asettaa keinotekoisia esteitä kasvuhaluisille yrityksille estämällä niiltä osaavan työvoiman pääsyn töihin”, Virkkunen toteaa.

Eurooppa-päivänä kampanjatilaisuudessaan Narinkkatorilla Helsingissä puhunut Virkkunen muistutti, että ihmisten ja työntekijöiden vapaa liikkuvuus on myös yksi Euroopan unionin keskeisistä periaatteista. Sitä on edistettävä. ”Monilla asiantuntija-aloilla työmarkkinat ovat aidosti globaalit. Tarvitsemme myös kolmansista maista tulevaa maahanmuuttoa. Työtä riittää kyllä tekijöille”, Virkkunen sanoo.

Henna Virkkusen kampanjatilaisuuksia pidetään Eurooppa-päivänä 13 paikkakunnalla useiden kymmenten vapaaehtoisten voimin.

Henna Virkkunen - Kokoomus