Hyödylliset idiootit uhkaavat Suomen turvallisuutta

Europarlamentaarikko Henna Virkkunen pitää perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-ahon kiemurtelua Venäjän ympärillä kiusallisena.

”Entisenä europarlamentaarikkona Halla-aho tietää, millaiseen ryhmään on puoluettaan viemässä. Ryhmä koostuu vahvasti puolueista, joiden tuen Venäjä on varmistanut mm. rahoituksella. Näitä hyödyllisiä idiootteja löytyy niin oikealta kuin vasemmaltakin”, Virkkunen toteaa. Hänen mielestään puolueita yhdistää venäjämielisyyden lisäksi populistisuus.

Virkkusen mielestä perussuomalaisten nykyinen EU-kriittinen ryhmä on kaukana heidän nyt tavoittelemastaan. Nykyryhmässä istuvat perussuomalaisten lisäksi esimerkiksi Iso-Britannian pääministerin konservatiivipuolue.

”ECR on osallistunut Suomelle tärkeään lainsäädäntötyöhön, mutta samaa ei voi sanoa äärilaidasta”, Virkkunen sanoo.

Virkkunen muistuttaa, että Venäjä ei tavoittele vaikutusvaltaa ainoastaan Euroopan tasolla.

”Venäjä pyrkii vaikuttamaan myös kansalliseen päätöksentekoon. Ei perussuomalaisilla ole mitään keinoa, jolla he estäisivät nämä vaikutusyritykset, koska Venäjä ei tee eroa Suomen kotimaanpolitiikan ja Euroopan tason välillä”, Virkkunen toteaa. Hän pitää huolestuttavana tilannetta, jossa Venäjä pyrkisi vaikuttamaan myös kansanedustajiin.

Virkkunen on huolissaan siitä, millaisia puheenvuoroja puolueen kärkiehdokkaat ovat käyttäneet.

”Perussuomalaiset on ollut isänmaallinen puolue. Nyt linja näyttää muuttuneen”, Virkkunen arvioi.

Henna Virkkunen - Kokoomus