Muutoksia Henna Virkkusen avustajakunnassa

Juho Mäki-Lohiluoma on aloittanut europarlamentaarikko Henna Virkkusen poliittisena avustajana Brysselissä. Mäki-Lohiluoma vastaa Virkkusen avustamisessa erityisesti liikenne- ja matkailuvaliokuntaa, pk-yrityssektoria, digitaalisaatiota ja työn murrosta koskevissa asioissa. Mäki-Lohiluoma on valmistunut oikeustieteen maisteriksi Turun yliopistosta ja viimeistelee kauppatieteiden maisterin tutkintoa Åbo Akademilla. Hän siirtyy Virkkusen MEP-toimistoon lakimiestehtävistä yksityiseltä sektorilta. Mäki-Lohiluoma on aiemmin työskennellyt mm. opetusministerin erityisavustajana, Ajatuspaja Toivon poliittisena analyytikkona ja toimittajana.

Virkkusen avustajina Brysselissä jatkavat poliittinen avustaja Meeri Heinonen ja viestintäkoordinaattori Janiika Vilkuna.

Meeri Heinonen vastaa Virkkusen avustamisesta erityisesti teollisuus-, energia- ja tutkimusvaliokuntaa sekä Green Deal -ohjelmaa koskevissa asioissa sekä Brysselissä järjestettävistä tapaamisista. Heinonen on valmistunut eurooppalaisen julkishallinnon maisteriksi (Master of European Public Affairs) Maastrichtin yliopistosta. Hän on aiemmin työskennellyt mm. energia-alan edunvalvontatehtävissä Brysselissä.

Janiika Vilkuna vastaa Virkkusen avustamisesta viestinnässä. Vilkuna on opiskellut viestintää Jyväskylän yliopistossa sekä Vrije Universiteit -yliopistossa Brysselissä. Hän on aiemmin työskennellyt tiedottajana yksityisellä ja julkisella sektorilla.

Virkkusen kotimaan avustajaksi on siirtynyt Sarianna Kankare. Hän on aiemmin toiminut Virkkusen poliittisena avustajana Brysselissä. Kankare on valmistunut maisteriksi (Master of European Studies) belgialaisesta KU Leuven -yliopistosta. Kankare vastaa Virkkusen Suomen tapahtumista ja kotimaan politiikasta.

Korkeakouluharjoittelijana Virkkusen Brysselin toimistossa työskentelee kevään ajan valtiotieteiden kandidaatti Laura Kuokkanen. Kuokkanen opiskelee politiikan ja organisaatioiden tutkimuksen maisteriohjelmassa Helsingin yliopistossa.