VirkkusVartti: Kestävää kasvua metsästä

Maailman ympäristöpäivänä VirkkusVartissa puhutaan metsistä. Suomi on Euroopan ylivoimaisesti metsäisin maa ja metsätalous merkittävä osa kansantalouttamme. EU-tasolla työstetään parhaillaan uutta yhteistä biodiversiteettistrategiaa, jonka tavoitteena on pysäyttää luonnon monimuotoisuuden jatkuva köyhtyminen.

”Metsäasiat ovat pikkuhiljaa tulleet entistä enemmän EU-pöydille ympäristö-, biotalous- ja ilmastokysymysten sekä energiapolitiikan kautta. Uusi strategia tarjoaa hyviä mahdollisuuksia tuoda esille sitä, että Suomelle tärkeä metsätalous kestävästi harjoitettuna on luonnon monimuotoisuuden kanssa yhteensovitettavissa”, sanoo Euroopan komission maatalouspääosastolla metsä- ja ympäristökysymysten parissa työskentelevä Risto Artjoki.

Tervetuloa VirkkusVartin pariin. Tässä ohjelmassa pureudumme Euroopan politiikan ajankohtaisiin aiheisiin asiantuntevan vieraani kanssa. Tervetuloa mukaan!