Henna Virkkunen ehdolle kuntavaaleissa Jyväskylässä

Europarlamentaarikko Henna Virkkunen (kok.) asettuu ehdolle kuntavaaleissa kotikaupungissaan Jyväskylässä.

– Haluan luoda Jyväskylälle vahvempia kansainvälisiä yhteyksiä sekä vahvistaa Jyväskylän asemaa sivistyskaupunkina, jossa koulutus, kulttuuri ja liikunta kukoistavat ja jossa saa maailman parasta opetusta, Virkkunen sanoo.

Virkkunen uskoo työn europarlamentaarikkona tukevan tavoitetta Jyväskylän kansainvälisen ulottuvuuden vahvistamisesta.

– Olen työskennellyt Euroopan parlamentissa nyt seitsemän vuotta. Työn kautta minulle on syntynyt laajoja eurooppalaisia sekä globaalejakin verkostoja, jotka haluan tuoda vielä vahvemmin rakkaan kotikaupunkini käyttöön. Jyväskylällä on ainutlaatuista huippuosaamista muun muassa tutkimuksen ja innovaatioiden alalla sekä vahva elinkeinoelämä, jossa olisi vielä nykyistä enemmän vientipotentiaalia. Tätä työtä haluan olla tukemassa, Virkkunen sanoo.

– Tutkimuksen, koulutuksen ja elinkeinoelämän yhteistyö on avainasemassa kaupungin kehittämisessä. Olemme Suomen liikuntapääkaupunki, jossa on ainutlaatuista liikunnan, urheilun ja terveyden osaamista. Elinkeinoelämämme on vahva ja monipuolinen. Olemme vetovoimainen ja yritteliäs kaupunki, jossa arki on tutkitusti hyvää. Siksi meillä on kaikki mahdollisuudet kurkottaa vielä nykyistä korkeammalle, Virkkunen luettelee.

Virkkunen nostaa esiin myös Jyväskylän saavutettavuuden. Hän toimii Euroopan parlamentin pääneuvottelijana uudessa Verkkojen Eurooppa –asetuksessa, jolla päärata nostetaan EU-ydinverkkokäytävien joukkoon. Virkkusen neuvotteleman asetuksen myötä pääradan hankkeisiin on saatavissa merkittävää EU-rahoitusta, kunhan hankkeeseen sitoudutaan kansallisesti.

– Tämä on Jyväskylälle ja muillekin pääradan kaupungeille tulevina vuosina iso kansallisen edunvalvonnan asia, että EU-tason vaikuttamistyöstä saadaan kansallisilla päätöksillä otettua kaikki irti. Pääradan hankkeet on saatava täysillä käyntiin tulevan valtuustokauden aikana, Virkkunen sanoo.

— Olemme todella iloisia saadessamme Hennan kaltaisen rautaisen osaajan taas tavoittelemaan paikkaa Jyväskylän kuntapäätöksenteossa. Hennan kansainvälisiltä areenoilta kertyneelle asiantuntemukselle ja osaamiselle on valtuustossa tilausta, hehkuttaa Kokoomuksen Jyväskylän puheenjohtaja Niilo Nissinen.

— Kokoomuksella alkaa olla todellinen voittajajoukkue kasassa ja lähdemme tavoittelemaan suurimman puolueen asemaa Jyväskylässä.

Virkkunen ei istu tällä hetkellä kaupunginvaltuustossa, mutta on aiemmin toiminut 20 vuotta Jyväskylän kaupunginvaltuutettuna ja mm. neljä vuotta kaupunginvaltuuston puheenjohtajana.

Henna Virkkunen - Kokoomus