MEP Henna Virkkunen tähtää kolmannelle kaudelle Euroopan parlamenttiin

Europarlamentaarikko Henna Virkkunen (kok.) on päättänyt tavoitella kolmatta kautta eurovaaleissa 2024.

Virkkunen haluaa käyttää vuosien tuomaa kokemusta ja vaikuttamisen verkostoja suomalaisten hyväksi myös tulevalla tärkeällä kaudella.

– Haluan olla rakentamassa Eurooppaa, jossa jokainen voi toteuttaa itseään ja unelmiaan – ja jossa ihmisarvo on jakamaton. Haluan rakentaa Eurooppa, joka on taloudellisesti menestyvä, turvallinen ja rauhallinen, sanoo Virkkunen.

– Eurooppaa haastetaan monin tavoin – edes rauha ei ole enää itsestäänselvyys. Liberaaleja arvoja on puolustettava, mutta samaan aikaan on ratkottava turvallisuuteen, ilmastonmuutokseen, energiasiirtymään ja digitaaliseen loikkaan liittyviä vaikeuksia, Virkkunen huomauttaa.

Etenkin demokratian ja turvallisuuden teemat korostuvat Virkkusen mukaan tässä ajassa.

– Lähdin 30 vuotta sitten “Kyllä Euroopalle” -kansanliikkeeseen mukaan varmistamaan, että Suomi liittyy osaksi Euroopan läntisten demokraattisten valtioiden yhteisöä. Valinta oli oikea. Viime vuosina olemme nähneet, että vapaus, demokratia ja ihmisoikeudet eivät kuitenkaan ole itsestäänselvyyksiä. Niitä haastetaan nyt kovaa paitsi globaalisti, myös Euroopan sisällä. Euroopan unionin perusarvoja on puolustettava, toteaa Virkkunen.

– Venäjän hyökkäyssota Ukrainaan, terrorismin nousu ja kasvaneet geopoliittiset jännitteet tarkoittavat, että Euroopan on laajasti varauduttava erilaisiin uhkiin. On varmistettava Ukrainan voitto sodassa, vahvistettava puolustusteollisuutta, nostettava kyberturvan tasoa ja tuotava lisää suomalaista kokonaisturvallisuuden mallia koko Euroopalle. Jokaisella on oltava oikeus elää rauhassa, vailla pelkoa, painottaa Virkkunen.

Kolmas tärkeä teema on talous, joka on pohja kaikelle hyvinvoinnille.

– Suomi on maailman talouden megatrendeissä; vihreässä siirtymässä, digitalisaatiossa ja huoltovarmuuden turvaamisessa kärjessä.  Meillä on ratkaisuja vaikeisiin ongelmiin, ja samalla mahdollisuus luoda työtä, hyvinvointia ja uusia innovaatioita. On varmistettava, että Suomi ja Eurooppa pärjäävät kiristyvässä kansainvälisessä kilpailussa, sanoo Virkkunen.

– Euroopan on oltava paikka, joka innostaa yrittämään, innovoimaan, investoimaan ja luomaan uutta. Emme saa jäädä muusta maailmasta riippuvaisiksi teknologiassa, raaka-aineissa tai kriittisissä resursseissa. On oltava riittävä kyky toimia itse. Se tuo vahvuutta ja turvaa, toteaa Virkkunen.

Vaikka Eurooppaa nyt haastetaan kovemmin kuin vuosikymmeniin, Virkkunen uskoo, että Suomella ja Euroopalla on osaamista, resursseja ja tahtoa ratkoa vaikeita haasteita. Hän on lähdössä hyvin motivoituneena jatkamaan työtä paremman Euroopan puolesta. Kokoomuksen puoluevaltuusto nimeää ensimmäiset ehdokkaat sunnuntaina 29.10.2023.

Lisätietoja

Henna Virkkunen

MEP

+32 228 45226

Anniina Iskanius

Vaalipäällikkö

050 599 3930

Henna Virkkunen - Kokoomus