Ilmakuva eurooppalaisesta kaupungista - ai-kuva

Vakaa ja vauras
Eurooppa

Sen sijaan, että rajoitamme kykyä keksiä uusia talouden kasvua lisääviä asioita, niihin pitää kannustaa. Ihmiskunnan kohtalon kysymyksiä ei ratkota vanhoin keinoin.

Tulevaisuudesta päätetään tänään

Suomi on ollut EU:n jäsen lähes 30 vuoden ajan, ja koko ajan olemme pitäneet EU:ta ikkunana länteen. Nato-jäsenyyden myötä voimme paitsi huoahtaa, myös viimein myöntää olevamme täysivaltainen länsimaa, jolla on oikeuksien lisäksi myös velvollisuuksia omia instuutiotamme ja niiden tulevaisuutta kohtaan. On myös meistä kiinni, millaisia päätöksiä ja millaista tulevaisuutta Euroopassa luodaan.

Pitkään jäsenyys EU:ssa oli Suomelle myös turvallisuuspoliittinen valinta. Eikä ihme – onhan EU tuottanut rauhaa ja vakautta jäsenilleen. Tällä hetkellä teemme kuitenkin liian vähän auttaaksemme Ukrainaa.

On oikein ja kohtuullista, että Eurooppa kantaa tulevaisuudessa itse suuremman vastuun omasta turvallisuudestaan. Tarvitsemme parempaa kykyä vastata kyber- ja hybridiuhkiin ja kilpailukykyisen eurooppalaisen puolustusteollisuuden.

Turvalliset ulkorajat mahdollistavat vapaan liikkuvuuden rajojen sisällä. Vapaasta kaupasta on syntynyt suomalaisille paljon hyvinvointia. Siksi talouden kysymykset eivät ole myöskään vakaudelle ja turvallisuudelle merkityksettömiä.

Kaikkien aikojen Henna - tekstitunniste

Suomi on tärkeä osa Eurooppaa ja siksi parlamenttiin tarvitaan päätöksentekijöitä, joilla on kokemusta, näkemystä ja rohkeutta tarttua haasteisiin. Vaikeina ja hyvinä aikoina.

Henna Virkkunen
Henna Virkkunen - Kokoomus