Henna Virkkunen ja Roberta Metsola

Vapaan Euroopan
takuunainen

Aika haastaa meitä ihmisiä ja maanosamme arvoja. Eurooppa on ihmisten vapauden koti, liberaalin demokratian kehto. Kun synkät tuulet puhaltavat, tarvitaan taipumattomia päättäjiä, jotka uskaltavat toimia.

Rohkeutta puolustaa Eurooppaa

Eurooppalaiset arvot – vapaus, jakamattoman ihmisarvon kunnioittaminen ja demokraattiset instituutiot – tarvitsevat nyt puolustajia. Päätöksenteon pitää perustua tutkittuun tietoon. Asiallinen keskustelu punnituista vaihtoehdoista on osa demokratiaa – kevyet heitot ja helpot ratkaisut eivät minuun vetoa. Populismin tiellä ei ole pakko astella.

Tarvitsemme Euroopaltamme turvaa ja vakautta. Vahvat ulkorajat, tasapainoinen yhteiseurooppalainen maahanmuuttopolitiikka- ja käytännöt, toimivien instituutioiden ja yksilönvapauksien kunnioittaminen kuuluvat nykypäivän suomalaiseen ja eurooppalaiseen päätöksentekoon.

Eurooppa ei saa taantua ulkoilmamuseoksi, vaikka väestömme ikääntyy muuta maailmaa nopeammin. Tutkittuun tietoon, innovaatioihin ja koulutukseen panostamalla voimme menestyä ja ratkoa niitä pirullisia ongelmia, jotka eivät odota.

Kaikkien aikojen Henna - tekstitunniste

Suomi on tärkeä osa Eurooppaa ja siksi parlamenttiin tarvitaan päätöksentekijöitä, joilla on kokemusta, näkemystä ja rohkeutta tarttua haasteisiin. Vaikeina ja hyvinä aikoina.

Henna Virkkunen
Henna Virkkunen - Kokoomus