Ilmakuva eurooppalaisesta kaupungista - ai-kuva

Stabilt och välmående
Europa

Istället för att begränsa möjligheterna att hitta på nya saker som ökar ekonomisk tillväxt bör vi uppmuntra dem. Mänsklighetens ödesfrågor kan inte lösas på föråldrade sätt.

Framtiden avgörs idag

Finland har varit medlem i EU i nästan 30 år, och hela tiden har vi hållit EU som ett fönster mot väst. Med Nato-medlemskapet kan vi inte bara andas ut utan också erkänna att vi är en fullvärdig västerländsk nation, med rättigheter och dessutom skyldigheter gentemot våra egna institutioner och deras framtid. Det är också upp till oss vilka beslut och vilken framtid som skapas i Europa.

Långvarigt medlemskap i EU var också ett säkerhetspolitiskt val för Finland. Och inte konstigt – EU har skapat fred och stabilitet för sina medlemmar. För närvarande gör vi dock för lite för att hjälpa Ukraina.

Det är rätt och rimligt att Europa i framtiden tar ett större ansvar för sin egen säkerhet. Vi behöver bättre förmåga att svara på cyber- och hybridhot samt en konkurrenskraftig europeisk försvarsindustri.

Trygga yttre gränser möjliggör fri rörlighet inom gränserna. Frihandeln har skapat mycket välfärd för finländarna. Därför är ekonomiska frågor inte heller obetydliga för stabiliteten och säkerheten.

Slogan: Henna genom tiderna

Finland är en viktig del av Europa och därför behövs det beslutsfattare i parlamentet med erfarenhet, vision och mod att ta itu med utmaningarna. I svåra och goda tider.

Henna Virkkunen
Henna Virkkunen - Kokoomus