Henna Virkkunen

Europarlamentaarikko

Euroopan unioni on arvoyhteisö

Sananvapaus, demokratia ja ihmisoikeudet eivät synny tyhjästä. Niitä on uskallettava puolustaa ja vaalia. Minulle politiikassa tärkeintä on ollut aina, että Suomi ja suomalaiset pärjäävät ja menestyvät maailmassa osana Eurooppaa. Näistä lähtökohdista – eurooppalaisia arvoja puolustaen ja suomalaisten menestystä edistäen, toimin Euroopan parlamentissa.

Tutkimusta ja tiedettä, energiaa ja liikettä!

Kuulun Euroopan parlamentin suurimpaan poliittiseen ryhmään, keskustaoikeistolaiseen Euroopan kansanpuolueeseen. Olen varsinainen jäsen teollisuus-, tutkimus- ja energiavaliokunta ITREssä ja liikenne- ja matkailuvaliokunta TRANissa. Toimin varajäsenenä myös tekoälyä digitaalisella aikakaudella käsittelevässä erityisvaliokunnassa. Kuulun lisäksi Euroopan parlamentin valtuuskuntaan AKT:n ja EU:n yhteisessä parlamentaarisessa edustajakokouksessa sekä olen jäsen Euroopan parlamentin suhteista Arabian niemimaan valtioihin vastaavassa ryhmässä.

ITRE-valiokunnan tärkeimpinä asioina tällä kaudella ovat energiaunionin rakentaminen, kestävän ilmastopolitiikan edistäminen, kasvun ja työpaikkojen luominen sekä digitaalisten sisämarkkinoiden synnyttäminen. Suomalaisittain asialistalla on usein omat luonnonvaramme puu ja pää: kuinka kestävää metsätaloutta voidaan edistää Euroopassa, kuinka voimme leikata päästöjä leikkaamatta talouskasvua ja kuinka synnytämme uutta korkeaan osaamiseen nojaavaa työtä ja innovaatioita Eurooppaan.

Liikenne- ja matkailuvaliokunnassa työskentelen eurooppalaisen liikennealueen puolesta. Yksi EU:n perusvapauksista, ihmisten, tavaroiden, palveluiden ja pääomien vapaa liikkuminen, tarvitsee toteutuakseen toimivat , rajat ylittävät ja nopeat yhteydet. Liikenneinfran rahat tulee suunnata hankkeisiin, jotka edistävät koko Euroopan liikenteen sujuvuutta, sisämarkkinoita ja talouskasvua. Liikennevaliokunnassa pidän esillä uuden teknologian mahdollisuuksia liikenteessä. Älyliikenne ja ympäristöystävälliset polttoaineet ovat tulevaisuutta, joiden osalta Suomen ja Euroopan kannattaa olla maailman kehityksen kärjessä.

Puoluerajat ylittävää yhteistyötä

Valiokuntien ja valtuuskuntien lisäksi toimin parlamentissa useissa puoluerajat ylittävissä verkostoissa. Biotalous, digimarkkinat, eläinten hyvinvointi, Itämeren alueen kysymykset, lasten asema sekä pk-yritysten edistäminen ovat työlistani kärjessä.


Seuraa työtäni

Puheenvuoroni, laatimani mietinnöt ja lausunnot sekä muut työni päivittyvät parlamentin nettisivuille. Tuoreimmat näet tästä alta.

kaikki tapahtumat